Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Samenstelling Europees Parlement 2024

Samenstelling Europees Parlement 2024

Beschikbare Uitslagen

De samenstelling van het Europees Parlement voor de verkiezingsperiode 2024-2029 is gebaseerd op beschikbare voorlopige of definitieve nationale resultaten, zoals officieel aangekondigd door het pas verkozen Europees Parlement.

Zetelverdeling

De zetels in het Europees Parlement worden verdeeld over de verschillende lidstaten op basis van hun bevolkingsomvang. De definitieve zetelverdeling zal pas vastgesteld worden na de officiële bekendmaking van de uitslagen.

Politieke Groeperingen

Binnen het Europees Parlement vormen de gekozen leden zich in politieke groeperingen. Deze groeperingen zijn gebaseerd op gedeelde politieke ideologieën. De samenstelling van de politieke groeperingen is onderhevig aan verandering tot de formele zittingsperiode begint.

Opkomst en Uitslag

De opkomst bij de verkiezingen voor het Europees Parlement 2024 was [opkomstpercentage]%. De uitslagen variëren per lidstaat, waarbij sommige partijen een groter aandeel van de stemmen behalen dan andere.

De officiële uitslagen van de verkiezingen voor het Europees Parlement van 6 juni 2024 zijn te vinden op de website van het Europees Parlement.


Comments